Papieren ergernis.

Op advies van mijn partner ben ik weken geleden begonnen met het inzamelen van papier en karton. De gedachte hier achter was dat een beter milieu ook wel bij ons kon beginnen.

Nadat we een grote bestelling hadden gedaan bij Coolblue en daarvan een grote doos overhielden werd dit de papierbak. In ons kleine huisje bleek dit al gauw een sta – in – de – weg te zijn. Meerdere malen werd de doos dan ook verplaatst totdat het een vaste locatie onder mijn bureau kreeg. iedere dag heb je wel papier in handen. Zijn het niet de folders die meerdere keren per week in de bus komen (sorry geen nee – nee sticker) dan zijn het wel kranten, facturen en de overzichten van de pensioenen-boer. Laatst genoemde weigert om alles alleen digitaal te doen dus iedere maand krijgen we een dikke envelop met overzichten die al digitaal in de map zitten. maar dat terzijde.

Vanavond was het zover!

De papierbak was dusdanig vol dat hij / zij geleegd moest worden. Nu weet ik dat er 5 straten verderop een ondergrondse zit. Een ondergrondse container wel te verstaan. Sommige grappen moet je niet maken op 27 januari. Vol goede moed ging ik op pad. De papierbak achter in de diesel (1 op 9 in de stad) en 5 straten verder de bak er uit en voor de container gezet. Ready voor de grote dumping!

Helaas, kan gebeuren. De bak zat tot aan zijn nok toe vol. Nu wist ik nog 2 adresjes in de buurt dus hup terug de auto in en rijden maar. Damsigt en de Rijnlandstraat: Een enorme puinhoop en helemaal vol!

Na ruim 20 minuten op pad te zijn geweest kende ik nog 3 potentiele locaties: Frisolaan (een grotere zwijnenstal is er niet te vinden op zondagavond), Frederiklaan en de Zilvermeeuwlaan.

U mag raden…..

Frisolaan
Zilvermeeuwlaan
Frederiklaan
Frederiklaan

Na ruim 35 minuten rond rijden ( ik ken een wijkvertegenwoordiger die dit voor de lol doet) was ik “out of options”. De laatste mogelijkheid was nog om door te rijden naar de Sportparkweg. Daar staan 2 kooien. Altijd open en opgeruimd. Daar wordt uw papier met open armen ontvangen en netjes afgevoerd. Had ik dit maar gelijk gedaan. Dan had ik mij niet zo geërgerd en had ik mijn tijd beter kunnen besteden. Een verloren uur, verspilde diesel en een nog grotere woede over het afvalsysteem. De kans dat mijn papier tussen het overige afval verdwijnt is groot. Zeker als we niet op een normale manier van ons papier af kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *