Water naar de zee dragen

De Rietvink gaat eindelijk op de schop. De bestrating en de tuinen van vele bewoners komen eindelijk boven NAP te liggen en de wandelschoenen hoeven niet meer aan om de voordeuren te bereiken. Een flinke klus waar men nog wel even mee bezig zal zijn.

Niet alleen de stoeptegels gaan enkele centimeters omhoog, nee, ook alles wat onder de tegels ligt wordt “gelift”. Daar we een waterrijke gemeente zijn moet er af en toe een pomp worden uitgezet. De pompen zorgen ervoor dat het water van A naar B kan en ons droge voeten laat houden.

Nu stroomt er in de Rietvink veel water. Een woonwijk op Veengrond aan de Vliet is gewoon een natte wijk. Ook de nodige sloten en uitmondingen van de Vliet zouden voor natte voeten kunnen zorgen. Gelukkig hebben we pompen en gemalen!

Maarrrr. Als er een pomp uit staat? Dan komt het water omhoog. Aan de Watermolensingel ligt een mooie cascade. Deze cascade is zes jaar geleden aangelegd. Mooi trapsgewijs water met aan het begin een fontein die wel 150 cm hoog spoot. Spoot. Sinds een jaar is hij kapot en borrelt nu alleen nog maar. Maar dit ter info.

Als de pompen in de Rietvink uit tijdelijk uit staan dan komt het water in de cascade omhoog en kan het geen kant meer op. De afgelopen weken is het water ruim 30 cm gestegen en liep nog net niet de aangrenzende tuinen in. Gelukkig dus nog droge voeten in de Rietvink. Gelukkig werden de pompen weer aangezet en zakte het water snel weer naar het normale niveau.¬†Hoogst waarschijnlijk is het van belang dat de pompen voor langere tijd uitgeschakeld blijven. De kans op natte voeten neemt dan wel toe maar gelukkig heeft men (de Gemeente of de aannemer) hier slim op ingespeeld door een dure pomp neer te zetten die dag en nacht op diesel het water naar hoger gelegen gebied brengt…….. Of toch niet?

Leidschendam

water in een cascade naar boven pompen…

watermolensingel

Duren pomp. Veel rompslomp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *